Ieder jaar worden de Nationale Voorleesdagen gehouden. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Tien dagen lang organiseren boekhandels, bibliotheken, scholen en andere culturele centra leuke voorleesactiviteiten. De week wordt traditioneel afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt en dit jaar is Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte gekozen tot Prentenboek van het Jaar.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari tot en met 4 februari 2023.

Bibliotheek aan de Vliet
Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig. Daarom organiseert Bibliotheek aan de Vliet een aantal activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Poppenspeler Rik Rikken komt een theatervoorstelling voor peuters geven. Deze staat helemaal in het thema van het prentenboek van het jaar: 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Woensdag 25 januari, van 14.00 tot 14.45 uur bij de Bibliotheek in Leidschendam  en woensdag 1 februari van 14.00 tot 14.45 uur bij de Bibliotheek in Voorburg

Kijk hier voor meer informatie en de ticketverkoop.

Gratis Maximiliaan poppetje bij jeugdabonnement
Was je al van plan om een jeugdabonnement af te sluiten voor je (klein)kind, doe dit dan tijdens de Nationale Voorleesdagen. Om deze dagen te vieren heeft de bibliotheek een leuk cadeautje voor nieuwe leden. Je krijgt namelijk een Maximiliaan poppetje cadeau bij een jeugdabonnement. Dit poppetje is het perfecte voorleesmaatje voor wanneer je het prentenboek van het jaar voorleest.

Jeugdactie bibliotheek aan de vliet
Foto: Aline Dassel via Pixabay en Bibliotheek aan de Vliet