Talentenloods start woensdag 8 februari in Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg met een POP-up-Schrijfbureau.

Angelique Schipper is coördinator en presentator van het Podium Talentenloods in Theater Ludens. Hier wordt talentvolle jeugd in de schijnwerpers gezet. Haar eigen talent is schrijven. Van februari t/m juli schrijft Angelique iedere week een vers sprookje voor haar nieuwe kinderboek: een Sprookjesboek.

De sprookjes gaan over de industrie en de duurzame uitdagingen. Het eerste sprookje wordt ‘De nieuwe kleren van de koningin’.

POP-up-Schrijfbureau op locatie
Het POP-up-Schrijfbureau komt op verschillende locaties, zodat je met Angelique kunt praten en meedenken. In haar koffer heeft zij speelgoed waarmee zij de sprookjes ‘illustreert’, omdat speelgoed de wereld in het klein is. Ook kun je eigen schrijfsels en tekeningen aan haar voorleggen. Iedere maand zal zij op de bibliotheeklocaties Voorburg, Stompwijk en Leidschendam aanwezig zijn.

Daarnaast bezoekt zij BSO’s van de kinderopvangorganisaties en een aantal andere locaties, waaronder boekwinkel In de Wolken, het Boekenhuis Marianne en Dans aan de Vliet. Ook kan zij op verzoek uitgenodigd worden om het schrijfproces te delen.

Kijk op de website talentenloods.nl waar en wanneer het POP-up-Schrijfbureau is of om contact op te nemen voor het maken van een afspraak voor een bezoek. Op de website juffrouwhendriks.nl is informatie te vinden over de eerste twee kinderboeken. Het eerste boek mag je zelfs gratis downloaden om te lezen, luisteren of lenen in de bibliotheek.

Het eerste POP-up-Schrijfbureau in de Voorburgse bibliotheek vindt 8 februari plaats van 14.30 uur tot 17.30 uur. 

Foto: boekpresentatie van het tweede kinderboek op 3 juli 2021/Kees Sikkes