Doordat de Hoornbrug voor groot onderhoud is afgesloten, rijdt tramlijn 1 van maandag 6 februari tot en met vrijdag 17 maart over de Prinses Mariannelaan naar het tijdelijke eindpunt Station Voorburg.

Er zal ook een tijdelijke buslijn 65 over de laan gaan rijden om passagiers van de tram naar de andere kant van de Hoornbrug (halte 's Gravenmade) te brengen.
Deze bus rijdt na de Herenstraat over de Rijswijkseweg door naar Station Hollands Spoor.

HTM Hoornburg converted PS
Noodzakelijk onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert dit groot onderhoud uit aan de Hoornbrug, omdat de onderdelen van een brug, zoals de techniek, elektra, verf en het asfalt, ongeveer 12 jaar mee gaan.
Er wordt daarom elke 12 jaar groot onderhoud aan de provinciale bruggen uitgevoerd. Het vorige onderhoud aan de Hoornbrug was in 2010. Het is dus tijd voor de volgende grote onderhoudsbeurt.

Voetgangers wel over Hoornbrug

Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de brug meerdere weken afgesloten voor weg- en vaarverkeer. Auto’s en fietsers worden omgeleid met borden. Voetgangers kunnen gebruikmaken van de brug. Wanneer de brug voor de werkzaamheden omhoog moet staan, vaart er een pontje in de directe omgeving van de brug. Dit wordt met borden aangegeven.

Foto: Midvliet Eric Renson
Schets : HTM