Op 12 februari vond in Theater Ludens het tweede Prinses Marianne Concours plaats.

Het concours is bedoeld voor klassieke jeugdensembles (13-20 jaar) en is één van de activiteiten van het Huygens Festival dat veel organiseert voor jonge musici, het samen muziek maken wil stimuleren en hen daarvoor een podium wil bieden.

De jury bestaande uit Blishta Hoopman, Andor Horváth en Roos Hoogakkers stond voor een moeilijke keuze gelet op het hoge niveau van de deelnemers

De terechte winnaars zijn pianisten Job Honée en Ido Andeweg die op sprankelende en muzikale wijze de Sonate in C voor piano voor vier handen, KV 521 eerste deel Allegro van Mozart speelden. Als winnaars van het concours zullen zij dit jaar spelen tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival 2023 (4de weekend van september).

De tweede prijs ging naar het duo Elizabeth Ruhadze (viool) en Sofiia Dorosh (piano) met hun prachtige vertolking van de Sonatina in a-mineur voor viool en piano, D385 III. Menuetto, IV. Allegro van Schubert.

De winnaars van de eerste en tweede prijs zijn te horen tijdens de Huygens Festival Amuse, het muzikale voorproefje van het Huygens Festival 2023, op 13 april in de Oude Kerk in Voorburg.

Foto: Job Honee en Ido Andeweg