Op dinsdag 14 februari ontving Jules Bijl vlak na de raadsvergadering in huize Swaensteyn uit handen van de locoburgemeester Astrid van Eekelen de gemeentelijke onderscheiding de UBU.

Deze onderscheiding wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 
Bijl is sinds 1 september 2021 waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Op 14 februari zat hij voor het laatst de raadsvergadering voor. Een mooi moment hem te bedanken voor zijn bijzondere verdiensten voor de Leidschendam-Voorburgse gemeenschap.
 
“Uw inzet voor en contact met de inwoners van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg de afgelopen periode wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast heeft u een waardevolle bijdrage geleverd aan de onderlinge verhoudingen tussen college en raad, zowel zichtbaar als achter de schermen. Met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid ging u hierin te werk. U bracht de nodige stabiliteit van waaruit we verder konden bouwen. We zijn u daar dankbaar voor”, aldus locoburgemeester Van Eekelen in haar toespraak. 
 
UBU
De UBU is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck (1927-2018). Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg. 
 
 
Foto: Michel Groen