In Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg gaf Sara Peňailillo de Vries op woensdagmiddag 7 juni 2023 een presentatie van haar eerst boekje.

Het boekje, getiteld “Naturalie, een bijzonder meisje in het feeënbos”, is een sprookje voor kinderen vanaf 5 jaar. Het gaat over een groen meisje wat in een magisch bos woont en op haar 16e verjaardag voor het eerst een kijkje mag nemen in het mensen dorp. Daar ontmoet zij een jongen en door deze ontmoeting worden veel geheimen ontrafeld.

Sara is pas 12 jaar en zit in de eerste klas VWO van het Montessori Lyceum in Den Haag. Ze werd geboren in Chili en kwam op 8- jarige leeftijd naar Nederland, samen met haar Chileense vader en Nederlandse moeder. Met het uitkomen van dit boek is een droom voor Sara uitgekomen. Haar moeder Eva vertelt dat Sara een enorme lezer is, een boekenverslindster. “Ze heeft altijd al veel fantasie gehad en verzon vaak verhaaltjes als ze samen met haar vriendinnetjes speelde. In het begin maakte Sara fabeltjes, die ze op losse blaadjes schreef en er dan met een nietje een bundel van maakte.”

Bij de presentatie van het boekje waren veel vriendinnen van Sara’s basisschool aanwezig. Sara was in het groen gekleed en las een stukje voor uit haar boekje. Hierna was er gelegenheid om vragen te stellen. Er komt geen vervolg op het boek, omdat het een afgerond einde heeft. Wel is de jonge schrijfster alweer bezig met een nieuw boekje. Hierin zal meer actie en spanning zitten, antwoordde ze op één van de vragen uit het publiek. Het wordt een spannend boek over een meisje wat in een boek wordt opgezogen en dan in een wereld terechtkomt met allemaal monsters, waaruit ze moet proberen te ontsnappen.

De illustraties in het boekje en de cover zijn gemaakt door Alesja Konchyts.
Het boekje is uitgegeven bij Boekscout Soest en is onder meer verkrijgbaar bij de Bruna, bol.com en (later ook bij) Kinderboekhandel In De Wolken in Voorburg.

Een uitgebreid interview met Sara, haar moeder Eva en jongere zusje Emma is terug te horen via de podcast van het programma Van Horen Zeggen: Boekpresentatie Sara Penailillo de Vries over Naturalie, het bijzondere meisje in het feeënbos

Aan Max Nierstrasz vertelde Sara over deze bijzondere gebeurtenis. In de studio waren ook haar moeder Eva, haar zusje Emma en haar beste vriendin Julia te gast.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Max Nierstrasz.
Foto's: Max Nierstrasz.

Sara Peailillo de Vries 07 juni 2023 Bibl Vbg 002
Sara Peailillo de Vries 07 juni 2023 Bibl Vbg 003
Sara Penailillo de Vries cover boekje Naturalie 07 juni 2023