Paulien Kegge is de winnaar van de eerste Lodewijk van Vliet Award. Paulien won de award vanwege haar inzet voor Supporters van Schoon in Voorburg Noord/Bovenveen. 

De prijs werd woensdag 6 september uitgereikt in wijkgebouw De Boot in Voorburg. 

Prijs voor burgerparticipatie 
De Lodewijk van Vliet Award wordt uitgereikt aan een burger, een groep burgers of een organisatie van vrijwilligers in Leidschendam-Voorburg-Stompwijk, die actief zijn op het gebied van burgerparticipatie binnen onze gemeente. De prijs is vernoemd naar één van de medeoprichters van de BurgerKrachtCentrale en werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. 

Andere genomineerden waren Bertie de Zwart van Wijkvereniging Oud Voorburg, Roel Grouwstra van Prinsenhof evenementen, Isabelle Wentink van de Nehelenniatuin en Judith Geelen en Robert Langen voor hun participatie in het HOV traject. Tot 3 september kon er gestemd worden via de website van de BurgerKrachtCentrale. 
 
Juryrapport over Paulien Kegge
Paulien Kegge werd door de jury genomineerd voor haar inzet voor Supporters van Schoon in Voorburg Noord/Bovenveen. Ze is de aanjager van een groep van meer dan 50 bewoners die zich inzetten om de buurt schoon te houden. Ze communiceren met elkaar middels Whatsapp. Deze groep mensen gaat al jaren eens in de 3 weken op zaterdagochtend de buurt in met prikkers en vuilniszakken om zwerfvuil te rapen. Een deel van de mensen gaat in een groep op pad. Anderen die het die dag niet uitkomt, gaan op een ander moment. Foto’s van het geraapte vuil worden gedeeld in de app. Er is verder geen publiciteit omheen, ze doen het gewoon samen en maken er altijd iets leuks van. Eerst gaat de groep gezamenlijk prikken, daarna drinkt de groep ergens koffie met elkaar. Paulien met haar buurtbewoners is weliswaar een klein initiatief met weinig publiciteit, maar bevordert de leefbaarheid en sociale cohesie in haar buurt. De jury hoopt dat het initiatief anderen zal inspireren om als bewoners zelf verantwoordelijkheid te nemen, constructief samen te werken en te genieten van het resultaat. Het initiatief verdient volgens de jury zeker, mede vanwege de eenvoud en inspirerende karakter, een nominatie.

Na de prijsuitreiking schoof Paulien samen met Annet Weijermars van de BurgerKrachtCentrale aan in het programma Midvliet Actueel voor een eerste reactie op het winnen van de award. Luister het gesprek hier terug. Door: Karin van der Spek 
Foto: Petra Oliehoek-van Es (vlnr: Lodewijk van Vliet, Berthie de Zwart,  Robert Langen, Judith Geelen, Isabella Wentink, Pauline Kegge (winnaar) en Roel Grouwstra).
Video: José Klaassen, Petra Oliehoek-van Es en Marcel Breeuwsma.