Martin Cortjens ontving zondag 10 september 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Vroom tijdens het Zonnebloemconcert in theater Ludens.

De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer Cortjens voor zijn vrijwilligerswerk.

Voorburgs Operakoor
Al 26 jaar is de heer Cortjens penningmeester bij het Voorburgs Operakoor. Ook organiseert hij het jaarlijkse dagje uit, de maandelijkse borrel en 6 keer per jaar de loterij. Hij gaat op bezoek bij sponsors en donateurs voor de verkoop van advertenties en hij doet de boodschappen voor festiviteiten. Ook is hij achter de bar te vinden en 10 jaar lang was hij medeorganisator van de jaarlijkse rommelmarkten. Verder beheert de decorandus de bibliotheek bladmuziek van het koor.

Zonnebloem afdeling Voorburg Midden en West
Meneer Cortjens is sinds 2013 voorzitter van de Zonnebloem afdeling Voorburg Midden en West. Bij concerten van het koor regelt hij bezoeken van cliënten van de Zonnebloem. Hij benut zijn enorme netwerk om subsidies binnen te halen en verkoopt Zonnebloemloten in de wijk. Hij zorgt ervoor dat cliënten van de Zonnebloem concerten bij het Huygens festival kunnen bijwonen. Ook bij dit festival helpt meneer Cortjens bij de catering.

Popcore All Sounds uit Voorschoten
Bij Popcore All Sounds uit Voorschoten maakt hij deel uit van de technische ploeg en helpt bij vele optredens met de op- en afbouw van de geluidsinstallatie van het koor.

De gemeente Leidschendam-Voorburg feliciteert de heer Cortjens van harte met zijn Koninklijke onderscheiding!

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto: Robin Thoma.