Veel inwoners zorgen voor (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren.

Vaak is dit voor hen vanzelfsprekend, maar hun zorg maakt een enorm verschil in het leven van degenen voor wie zij zorgen. Daarom wil het college mantelzorgers bedanken met een ‘high tea to go’ ter ere van de Dag van de Mantelzorg en de Mantelzorgwaardering.

Dag van de Mantelzorg
Vorig jaar heeft de gemeente mantelzorgers gevraagd waarmee wij hen blij kunnen maken op de Dag van de Mantelzorg. De meeste mantelzorgers gaven aan dat zij het liefst iets krijgen waar ze thuis van kunnen genieten. Daarom vieren we de Dag van de Mantelzorg dit jaar met een ‘high tea to go’. U kunt zich tot en met 29 oktober aanmelden via www.lv.nl/dagvandemantelzorg. De high tea staat op zaterdag 11 november klaar bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 om af te halen en mee naar huis te nemen.

Mantelzorgwaardering
Dit is een cadeaubon waarmee u zelf iets leuks kunt uitkiezen. U kunt zich tot en met 19 november aanmelden voor de mantelzorgwaardering via www.lv.nl/mantelzorgwaardering. U ontvangt dan in december 2023 de bon per post.

Voorwaarde voor de mantelzorgwaardering en de ‘high tea to go’ is dat u zorgt voor iemand die in Leidschendam-Voorburg woont. U mag zich voor beide aanmelden en hoeft dus niet te kiezen!

Ondersteuning
Heeft u hulp nodig bij het invullen van een aanvraagformulier? Of heeft u andere vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met het Sociaal Servicepunt via telefoonnummer 070 205 70 00.

De gemeente realiseer zich dat mantelzorg soms ook heel zwaar kan zijn. Daarom ondersteunt de gemeente waar dat mogelijk is. Kijk op www.lv.nl/mantelzorg  om te zien welke ondersteuningsmogelijkheden en ontmoetingsactiviteiten er zijn. Die zijn er speciaal voor u, dus maak er gebruik van!


Door: Peter van der Aar.
Bron: website lv.nl.