Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Particuliere beleggers en hypotheekhouder Deutsche Hypo zijn flink het schip ingegaan met kantoorgebouw Damsigt in Leiudschendam. Zij kunnen fluiten naar de centen die zij ooit inlegden. Dat meldt de website Vastgoedvergelijker.

Het pand in Leidschendam-Voorburg is voor € 1,6 mln verkocht, een fractie van de € 30 mln die particuliere beleggers dertien jaar geleden betaalden. Dat blijkt uit de leveringsakte in het Kadaster.

Op het pand rustte een hypotheek van € 22 mln. De bijna 350 beleggers in maatschap Damsigt zijn hun inleg van € 8 miljoen kwijt, bevestigt Huib Boissevain van Annexum. Deutsche Hypo moet de rest van het verlies nemen. Uit de akte in het Kadaster blijkt dat het gebouw is gekocht door een b.v. die bestuurd wordt door bouwbedrijf VolkerWessels en Green Development, van Jan Zeeman, van de Zeemanwinkels. Wat zij met het pand van plan zijn, is nog onduidelijk. Boissevain vertelt dat Annexum het fonds Damsigt in 2008 verwierf toen het branchegenoot Bakkenist en Emmens overnam. Duidelijk was toen al dat het verouderde pand al redelijk kansloos was.
 
“Huurder AIVD vertrok naar een eigen pand. Toen wisten wij eigenlijk al dat er geen eer aan te behalen was.” Toen het pand van zo’n 15.000 m2 in 2013 uit de verhuur werd genomen daalde de de leegstand in Leidschendam-Voorburg van een duizelingwekkende 34% naar 19,4%.