Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW) verzorgt in de zomervakantieperiode voor jongeren op het Schakenbosch in Leidschendam een aantal activiteiten. Schakenbosch is een instelling voor jongeren die het door omstandigheden moeilijk hebben. Ze worden hier tijdelijk opgevangen en begeleid zodat ze daarna weer naar hun vertrouwde omgeving terug kunnen.

Sport
De combinatiefunctionarissen van SenW verzorgen een aantal voetbal- basketbal en capoeiralessen op het Schakenbosch. In de zomervakantieperiode is het wat rustiger op het Schakenbosch maar het is wel van belang dat de aanwezige jongeren zich dagelijks kunnen richten op verschillende activiteiten. Deze worden deels begeleid door het personeel van Schakenbosch maar ook in samenwerking met externe organisaties zoals SenW.

Voetbal en pizza
Tijdens de voetballessen op 2 augustus konden de jongeren zelfgemaakte pizza’s eten. Het voorbereiden en bakken van de pizza’s werd begeleid door Jolanda Olsthoorn, een Leidschendamse ondernemer die speciaal op deze dag haar kennis in het maken van pizza’s deelde met de jongeren die na een potje voetbal wel trek hadden in een verse pizzapunt. De activiteiten zijn 23 juli gestart en eindigen op 23 augustus.

Sportveld Schakenbosch Schakenbosch
Sportveld op terrein Schakenbosch