Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Dagelijks bewegen is gezond, het zorgt voor ritme, structuur en een frisse start van de dag. Maar hoe houd je dagelijks bewegen vol? Het recept van de Vitality Club is samen bewegen en elkaar motiveren en coachen. In Leiden zijn er al op vier locaties elke doordeweekse dag groepjes 50-plussers samen actief in de buitenlucht. Binnenkort start ook de eerste Vitality club in Leidschendam Noord.

Vanaf maandag 15 oktober kunt u als inwoner van onze gemeente iedere doordeweekse dag om 9.00 uur samen bewegen op het verharde veld in het groene Prinsenhof park.
 
Nederlandse Norm Gezond Bewegen
Volgens de beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad dienen volwassenen minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen. Helaas halen velen die norm niet. Voor 50-plussers is voldoende beweging extra belangrijk gezien het risico op leeftijd gerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten. Het doel van de Vitality Clubs is om elkaar te motiveren om gezamenlijk beweging in de dagelijkse routine te integreren en zo gezonder en gelukkiger oud te worden.
 
Laagdrempelig en toegankelijk niveau
Elke maandag tot en met vrijdag zijn 50-plussers van 09.00 tot 10.00 uur van harte welkom om samen te bewegen in Prinsenhof Park, onder begeleiding van een vrijwillige coach. Er wordt verzameld bij wijkcentrum de Plint aan de Prins Frederiklaan 7. De oefeningen zullen matig intensief zijn en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. Deelname is gratis, geheel vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk.
Liefhebbers die naast de beweegwens ook graag andere mensen ontmoeten kunnen aansluitend een kop koffie of thee drinken in De Plint.
Meer informatie treft u aan op www.vitality-club.nl.
 
René (56 jaar), deelnemer Vitality Club in Leiden: ”Sporten zat niet in mijn systeem, maar nu ik eenmaal de stap heb genomen vind ik het een goed en gezellig begin van de dag.”