Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Tijdens de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.500 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Zuid-Holland ontvangen de burgemeesters van 45 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. In Leidschendam-Voorburg ontvangt burgemeester Tigelaar op vrijdag 9 november leerlingen van de  openbare basisschool De Margriet in Leidschendam.

In totaal doen 275 burgemeesters in het hele land mee aan dit Burgemeestersontbijt: meer dan ooit. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen.

Eén van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen’.