Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Stichting IBCE uit Leidschendam heeft donderdag 25 oktober een groep vluchtelingenkinderen van zes tot tien jaar op excursie meegenomen naar de stad Leiden. Zij hebben daar het Rijksmuseum voor Oudheden en Molen de Valk bezocht. Het uitstapje is onderdeel van het excursieprogramma van project Kans, een activiteitenaanbod ter ondersteuning van statushoudersgezinnen in Leidschendam-Voorburg.

Via het excursieprogramma komen kinderen met een vluchtelingenachtergrond spelenderwijs in aanraking met kunst en cultuur in Nederland. De excursies vinden plaats in de schoolvakanties, waardoor de kinderen ook een leuke en gezellige tijdsbesteding in de vakantie hebben. 

Rijksmuseum voor Oudheden
De groep is vertrokken vanaf sociaal servicepunt/kindcentrum De Waterlelie en met bus 45 naar Leiden gereden. Eerste bezoekpunt was het Rijksmuseum voor Oudheden, waar de groep hartelijk welkom werd geheten in de knutselruimte. De kinderen mogen kiezen tussen het kleuren van een kleurplaat voor een kleurwedstrijd, bouwen met Lego of het maken van een amulet van leer. Vooral het maken van een amulet blijkt zeer populair bij de kinderen.

Lichtshow en audiotour
Aansluitend was er een show met licht, beeld en geluid. Voor de jongste kinderen was dit nog best spannend. De kinderen vonden het ook heel interessant en spannend om de audiotour te volgen. Zo kon men begeleid door gesproken tekst met uitleg op eigen tempo de beelden en objecten bekijken. Dit maakte de wandeling door het museum zeer leerzaam en boeiend.

Pannenkoeken
Bij een bekend pannenkoekenrestaurant in Leiden hebben de kinderen kennis gemaakt met deze Hollandse traditie. Sommige kinderen hebben vandaag voor de eerste keer stroop en poedersuiker geproefd. 

Molenbezoek
Na een ijsje is de groep naar molen de Valk gelopen, waar de kinderen een speurtocht hebben gedaan. Na de vele hoge, steile trappen kwam de groep bovenaan de molen uit. Daar kreeg men een mooi uitzicht over de stad Leiden. De kinderen luisterden met open monden naar een Nederlandse film over molens. Je kon een speld horen vallen. Ze leren snel en na het bezoek van de molen, konden de kinderen precies aangeven wat zij van het bezoek aan molen de Valk in Leiden geleerd hebben.

foto excursie naar Leiden
Knutselen in het Rijksmuseum