Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De VVD heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de vernielingen dit weekend in Leidschendam en Voorburg. De liberalen willen van de burgemeester weten op welke manier de gemeente de schade gaat verhalen.

Brandstichting en vernieling
Zaterdagavond liet een groep van zo'n 20 tot 25 jongeren een spoor van vernieling achter rond de Dobbelaan in Leidschendam. Containers werden in de brand gestoken en bij een kinderdagverblijf werden de ruiten ingegooid. In de nacht van zondag op maandag ging op en rond de Pr. Irenelaan in Voorburg eerst een tuinhuisje en een paar uur later enkele containers in vlammen op. De lokale VVD eist nu harde maatregelen.

Kosten hulpdiensten verhalen
‘Dit gedrag laat veel meer sporen na dan alleen een ingegooide ruit. Het heeft grote impact op de betrokkenen die opeens geconfronteerd worden met grote schade aan hun spullen,’ aldus VVD-Raadslid Ole Heil. ‘Wij willen dat alle schade, van de spullen en immateriële schade tot de inzet van politie en brandweer verhaald worden op de daders. Als zij minderjarig zijn dan bij de ouders. Dit gedrag kan echt niet en moet hard worden aangepakt.’

Raadsvragen
De VVD wil daartoe van het college weten hoe vaak (ernstige gevallen van) vandalisme in de gemeente voorkomt; wat de totale schade daarvan is; wat het gemeentelijk beleid is om die schade op de daders (en eventueel hun ouders) te verhalen; en hoe vaak dit beleid succesvol uitgevoerd wordt.