Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Op zaterdag 8 december om 16.00 uur opent in Theater Ludens te Voorburg een expositie van 25 (amateur)fotografen uit Leidschendam-Voorburg. De fotografen zijn enthousiaste actieve 60-plussers die les krijgen van Ruud van den Houte bij de speciale Florence Foto Studio van Florence Actief. De deelnemers leren alles over het vak fotograferen.

“Het is ontzettend leuk om mensen te laten zien dat je met bepaalde instellingen op je camera of smartphone een heel ander effect kunt bereiken. Ook leer ik hoe je het licht kunt lezen en welk effect een bepaalde lichtrichting heeft op het fotograferen van een bijvoorbeeld een portret of stilleven. Daarnaast gaan we met elkaar op pad om te fotograferen en bij terugkomst zet iedereen de foto’s op de laptop en gaan we de foto’s bewerken.” Los van het fotograferen is de Foto Studio volgens Ruud ook een heel sociaal gebeuren. “Ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

De heer Frank Rozenberg, zelf een niet onverdienstelijk amateurfotograaf, is bereid gevonden deze expositie te openen.
De expositie loopt door t/m 8 januari 2019 en is te zien tijdens de openingstijden van het theater (www.theaterludens.nl). Het thema is tweeledig. ‘Herfst’ is het thema van de groep Vervolg en ‘vervreemding’ is het thema van de groep Gevorderd.

Deze expositie is een initiatief van Levenskunstfotografie 60plus, Florence Actief, Bibliotheek aan de Vliet en Theater Ludens.
Theater Ludens
Burg.Feithplein 95
2273 BW Voorburg