Nezha Lachhab kookt in deze coronatijd samen met vrijwilligers soep voor bewoners van de wijk Prinsenhof in Leidschendam Vanuit ontmoetingscentrum De Loopplank kookt de activiteitenbegeleidster Social Work bij SenW niet alleen de soep, zij brengt deze daarna ook rond. Zo kunnen mensen die niet naar buiten durven uit angst voor besmetting met het virus toch thuis genieten van een vers gekookte en gezonde maaltijd.

60 liter soep
Al een tijdje liep Lachhab rond met het idee om vanuit de nieuwe Loopplank soep te verstrekken aan inwoners die het wat minder hebben en kwetsbare ouderen. Vorige week donderdag was het zover. Samen met haar trouwe vrijwilligster Houria is ze aan het koken geslagen. Dit resulteerde in een grote pan met 60 liter verse Marokkaanse soep (Harira) en heerlijke broodjes.

Overweldigende respons
Na één Facebookoproep stroomde de aanmeldingen binnen; voornamelijk van mensen die even niet naar buiten durven. Ze heeft de SenW-wagen gevuld en is de wijk ingegaan. De reacties van de mensen waren werkelijk hartverwarmend. Lachhab realiseerde zich dat dit meer dan nodig is en dit heeft haar doen besluiten dit initiatief voort te zetten zolang corona duurt. Iedere donderdag zet zij haar kookkunsten in voor de wijk.

Inwoners van de Leidschendamse wijk Prinsenhof kunnen zich aanmelden voor een soepmaaltijd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 070 - 763 0606. Zij komt met liefde ook bij u langs.