Marry Remery-Voskuil schreef als onderwijskundige al meer boeken over katholieke scholen in deze regio.

Nu is er ook een mooi boek van haar hand over de historie van de katholieke scholen in het centrum van Leidschendam.

Marry Remery-Voskuil woont al sinds de jaren zeventig in Leidschendam-Voorburg en daarvoor in Delft. Geheel vanuit eigen interesse en in eigen beheer schreef zij boeken over de historie van Delftse en Haagse scholen, en nu dus Leidschendam! Leuk als verrassing voor de feestdagen, als u iemand kent die opgroeide in Leidschendam. Het is een mooi verzorgd boek, met veel informatie over de afzonderlijke scholen. Het staat boordevol met klassenfoto’s, verhalen van oud-leerlingen/leraren en illustraties over gebruikte schoolboekjes en gebouwen. Bij menigeen zullen die herinneringen oproepen.

Beste van de klas
Marry was tijdens haar carrière bestuurder bij Lucas Onderwijs en werkte bij de Inspectie van het Onderwijs. Zij is dus de beste van de klas als het gaat om kennis van diverse scholen. Het boek beschrijft de geschiedenis van de afzonderlijke scholen zoals de St. Jozefscholen/ Mgr. Bekkers, St. Willibrordusschool, St. Jansschool, St. Mariaschool, Bernadette’s Kleuterhof en RKBS Maria Bernadette.

Het boek is voor 10 euro (de kostprijs) te koop bij de Maria Bernadetteschool, Van Ruysdaellaan 91 Leidschendam. Voor meer info bel 070 386 14 30 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..