Vanaf 4 september is er weer ruimte voor nieuwe leden. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap.

Juist nu zorgen de voornamelijk buiten activiteiten voor uitdaging en verbinding. De scouts reageren enthousiast tijdens de bijeenkomsten: "Fijn met elkaar leuke activiteiten doen”. Enkele voorbeelden van de activiteiten; kano varen, speurtocht lopen, creatieve projecten, koken en dergelijke. “Ik ben superblij dat we nu weer naar scouting gaan!”.

Beweging voor kinderen en jongeren
Naast sportverenigingen leveren scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden. Alle meiden van 7 tot 11 jaar worden uitgedaagd om een zaterdagochtend mee te beleven.

Laat je uitdagen!
Hou je van gezelligheid en uitdaging? Ga dan eens bij Scouting Satoko Kitahara kijken! De Welpen, meisjes van 7 tot 11 jaar, zijn elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig bij Freddies Hoeve, van Ruysdaellaan 97 te Leidschendam. Samen doen de scouts verschillende activiteiten. Mireille van der Heiden van de club vertelt: "Als je op proef mee wilt doen of meer informatie wil, stuur een whatsapp 0610-299.555, we hopen je snel met een lach op het terrein te zien.”

Scouting L 2
Scouling L 1