Op de Heuvelweg in Leidschendam is een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan door een wijziging in de route die bezoekers van winkelcentrum The Mall vanaf de dichtsbijgelegen tramhalte op de Heuvelweg  moeten nemen.

Voorheen konden bezoekers van Leidsenhage gewoon direct vanaf het perron oversteken. Nu moet men doorlopen tot aan de kruising met de burgemeester Banninglaan. Of het perron over, en dan tweemaal de Heuvelweg oversteken. Eerst naar het voetgangerspad aan de overzijde van de Mall, vervolgens om terug te lopen naar de kruising met de Sperwerlaan, om dan vervolgens de Heuvelweg nogmaals over te steken richting de Weigelia.

Daar hebben mensen natuurlijk geen zin in, dus die zoeken een geitenpaadje. In dit geval is dat gewoon recht de weg over richting de Mall. Dat scheelt wachten bij de stoplichten. Er stond eerst een hek om mensen dit te beletten, zegt wijkvertegenwoordiger Ap de Heus, maar dat is weggehaald. Door wie is niet duidelijk.

"Mijn idee is om er toch daar weer een zebrapad aan te leggen voor de veiligheid, want de mensen blijven de capriolen uithalen," zegt De Heus. "Omlopen doen ze niet, daarom blijft dit een gevaarlijk punt. We kunnen beter iets doen vóór er straks een groot ongeluk gebeurt."

Foto: Ap de Heus