Het informatiebord aan de Konstancin-Jeziornavijver in Leidschendam dat afgelopen vrijdag door de ambassadeur van Polen werd onthuld om de voormalige stedenband te gedenken, staat nu al scheef.
Dat stelde wijkvertegenwoordiger Ap de Heus tot zijn ontsteltenis vast.

Het informatiebord is bevestigd aan de loopbrug over de vijver, en is vermoedelijk door vandalen scheefgetrokken. Op initiatief van de stichting in Leidschendam-Voorburg die gedurende dertig jaar de stedenband warm hield werden de oude borden bij de vijver en in stadstuin Rusthout onlangs vervangen. Waarnemend ambassadeur Piotr Samerek en Andrzej Cieslawski namen vrijdag de honneurs waar van de officiële onthulling.

Mall
De Konstancin-Jeziornavijver ligt tussen het Zijdepark en de Mall of the Netherlands. Diverse restaurantjes en het Fletcher hotel zijn gelegen aan het water van deze behoorlijke plas. Of het onheuglijke nieuws al in de Poolse gemeente is aangekomen, is niet bekend, maar De Heus spreekt er alvast schande van.

Wat de wijkvertegenwoordiger betreft moet de gemeente Leidschendam-Voorburg zich schamen, dat het bord nog geen week na de onthulling uit zijn voegen is getrokken en nu helemaal scheef staat. "De gemeente had hem beter aan de lantaarnpaal kunnen bevestigen."

Foto boven: Ap de Heus

Stedenband Konstancin onthulling bord
Vrijdag zag het er nog zo fraai uit