Op donderdagmiddag 14 oktober kreeg de politie een melding over dreiging met een vuurwapen in winkelcentrum Mall of the Netherlands.

De politie rukte met meerdere eenheden uit. De verdachte, een jongen van 16 jaar oud, bleek in bezit van een nepvuurwapen.

In het winkelcentrum zou een jongen iemand bedreigd hebben met een vuurwapen. De verdachte was in het winkelcentrum samen met drie anderen. Toen agenten arriveerden, had de beveiliging van het winkelcentrum de groep benaderd en aangesproken. Na onderzoek van de agenten bleek het te gaan om een nepvuurwapen, een verdachte is aangehouden. Na een gesprek op een politiebureau mocht hij weer gaan.

Melding vuurwapen
Wanneer een melding binnenkomt van een vuurwapen, wordt zo’n melding direct opgepakt volgens de protocollen van een vuurwapenmelding. Daarbij wordt geen enkel risico genomen. Voor een agent op straat is het lastig bij zo’n melding in te schatten of het om een nepwapen gaat. 

Wapeninleveractie
Tot en met zondag 17 oktober kan iedereen anoniem en straffeloos zijn of haar wapen inleveren op onze politiebureaus. Vuurwapens en munitie komt de politie ophalen, maak hiervoor een afspraak via 0900-8844.
Check www.dropjeknife.nl voor informatie over het dichtstbijzijnde inleverpunt.