'Thuis aan de sluis' is een nieuwe burgerinitiatiefgroep in Leidschendam Centrum.

De groep bewoners heeft als doel om het woon- en leefklimaat te verbeteren. De belangrijkste doelen hierbij zijn het verminderen van het autoverkeer, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en het verbeteren van het winkelklimaat. Ook vinden de bewoners dat er te veel aandacht uitgaat naar the Mall of the Netherlands ten koste van het centrum.
De nieuwe burgerinitiatiefgroep hoopt juist in de periode van de gemeenteraadsverkiezingen de aandacht op de bestuurders te vestigen. Meer informatie is te vinden op de website: www.thuisaandesluis.nl

"Wonen en vooral ook leven in het oude historische centrum van Leidschendam is geweldig. Maar hebt u er net als wij genoeg van dat er dagelijks 24/7 een enorme vloed aan auto’s ons prachtige centrum als doorgangsroute gebruikt?

Met als gevolg dat er iedere dag standaard files staan op de Damlaan, het Damplein en de Damhoudersstraat waardoor onze huizen en winkels amper te bereiken zijn, er sprake is van enorme geluidsoverlast van auto’s met en zonder keiharde muziek, motoren die zonder uitlaten ons willen verwennen met gigantische herrie en de uitstoot van uitlaatgassen die standaard alle gezondheids normen ver overschrijden."