Kindcentrum Pinkeltje verhuist per 16 november naar een nieuwe locatie aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg. De nieuwe locatie bevindt zich op een steenworp afstand van het oude pand aan de Delflandlaan.

Vlietkinderen, dat opdracht gaf tot de bouw, is trots op het duurzame karakter van het nieuwe gebouw. 'Duurzaam, groen, circulair, zelfvoorzienend, gasloos, dit zijn de woorden die passen bij dit unieke ‘chalet’ achtige gebouw, met groene buitenruimte en een overstekend dak boven een ruime veranda.'

Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen: “Kinderen groeien in deze tijd op met de thema’s klimaat, duurzaamheid en gezondheid. Je kunt niet jong genoeg beginnen met bewustwording. Het doel van Vlietkinderen was dan ook, om vanuit deze gedachte een zo optimaal en compact mogelijk gebouw te realiseren, flexibel en herbruikbaar in de toekomst. Naast duurzaamheid hebben we als opdracht aan de architect meegegeven, dat het gebouw robuust, betrouwbaar, no-nonsens en sfeervol moest zijn. Een bijzonder gebouw, bestemd voor de kinderen van deze tijd met een vertrouwd gevoel, herkenbaar voor ouders. En dat is gelukt!”

Ook op het gebied van kinderontwikkeling is er goed over het gebouw nagedacht. Alles in en rondom dit gebouw, is er op gericht om kinderen te laten spelen. Blikvanger is de boom in de centrale hal.

“Ruim 60 kinderen zullen dagelijks spelen en opgroeien in dit geweldige gebouw. Maar bovenal gaat het erom dat kinderen, hun ouders en onze medewerkers zich ‘thuis’ voelen,” aldus Oudshoorn.

Foto: Vlietkinderen