Goed nieuws voor de bewoners van de Von Geusaustraat in Voorburg: de zes meter hoge kerstboom die zij buiten hadden opgetuigd mag toch blijven staan.

De imposante spar stond er puik bij toen niemand minder dan burgemeester Klaas Tigelaar zelf de vergunning voor de boom persoonlijk kwam overhandigen. Bewoner Miranda Dijkhuizen nam de vergunning in ontvangst, waarna onze burgervader de eerste kerstwens voor het nieuwe jaar in de boom hing.

Er ontstond eerder deze week enige commotie nadat een buurtbewoner bij een boa geklaagd had over de grote boom in de Voorburgse straat. Die sommeerde de kerstboom te verwijderen. De gemeente Leidschendam-Voorburg werd ingeschakeld waarna snel een vergunning voor de boom werd opgemaakt. De burgemeester overhandigde de vergunning vrijdagochtend aan Miranda Dijkhuizen. De burgervader werd verblijd door hovenier Jacco Broers, een van de initiatiefnemers, met een andere kerstboom. Deze was overigens wel een stuk kleiner van formaat.

'Eind goed, al goed' was het credo van zowel de burgemeester Tigelaar als Miranda Dijkhuizen. En zo zag ‘wijk’vertegenwoordiger Ap de Heus, die ook aanwezig was, door zijn tussenkomst weer tevreden wijkbewoners. Hij was degene die de gemeente en wethouders had benaderd.

Ook Midvliet TV was er bij om een reportage te maken.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz, 107.9 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo analoog: 92.9 Mhz
Ziggo digitaal: 916
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
Of via de livestream