Afgelopen zaterdag is de ‘gebreide Paasboom’ in de tuin van de Koningkerk opgebouwd. 'Stille Zaterdag' is de dag dat Jezus volgens het verrijzenisverhaal in het graf verbleef.

De verschillende buurtorganisaties die samenwerken in Bovenveen Samen hebben ervoor gezorgd dat de gehele wijk heeft mee helpen breien aan deze boom. Dit zijn de werkgroep kerk & buurt van de Koningkerk, fenomeen Bovenveen, WOEJ, Middin en de tuinvereniging Nicolaas Beetslaan.

Oerwoud aan sjaals
"Boom? Het is eerder een oerwoud geworden gevormd door de uit gebreide lapjes samengestelde enorme sjaals," reageert penningmeester Jan Hendriks van de Koningkerk enthousiast.

Het is de bedoeling dat de ’gebreide Paasboom’ tot aan Pinksteren de wijk feestelijk blijft kleuren. Daarna worden de sjaals gewassen, ingekort en geschonken aan het Leger des Heils voor de thuis- en daklozen.

Pinksterprijsvraag
"Kom vooral even kijken," zo nodigt Hendriks zijn dorpsgenoten uit. Hij heeft ook nog een uitdaging waar iets leuks mee te winnen valt. "We dagen eenieder uit om deel te nemen aan de PinksterPrijsvraag: hoeveel gebreide lapjes telt de gebreide Paasboom?" De winnaars krijgen als hoofdprijs een biologisch groentepakket van de Stichting Lekker Nassûh.

De oplossing van deze prijsvraag kan – voorzien van naam, telefoonnummer of e-mailadres –  worden gedeponeerd in de postbus bij de tuin van de Koningkerk.