De Wilde Vaarders van Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg hadden een bijzondere bijeenkomst.

Twee IC-verpleegkundigen kwamen met de ambulance naar clubgebouw de Vliethof. Zij kregen uitleg over EHBO, wat doet de ambulance en met welke zorg worden coronapatiënten omringd.

De jeugdleden krijgen zo meer begrip voor de zorg en voor de maatregelen in deze periode. Ook leerden ze hoe ze zelf eerste hulp bij ongevallen kunnen leveren. De Wilde Vaarders werden opgesplitst in vijf kleine groepen die in de buitenlucht enkele posten aandeden. Ze kregen uitleg over alarmnummer 112, een coronaproof demonstratie (op poppen) over levensreddend handelen en AED-bediening, uitleg over verbandmiddelen en wondbehandeling en een demonstratie over de materialen en mogelijkheden van de ambulance. Met veel dank aan GGD Haaglanden!

Kijk op www.hubertus-brandaan.nl voor meer informatie over Scouting Hubertus-Brandaan.

Scouting Hubertus-Brandaan biedt actieve in- en outdooractiviteiten, ook op het water! Je kunt al met 4 jaar bij de Bevers en met 6/7 naar de Welpen. Vanaf de Waterscouts (10-13 jaar) en Wilde Vaart (13-18 jaar) ga je vaker het water op en leer je kanoën en zeilen. Scouting is telkens weer heel iets anders doen! Wil je meer informatie, neem dan contact op met Wiebo Hobma tel. 06 54 321 482 of kom op een zaterdag langs bij de Vliethof, Oosteinde 144 Voorburg (aan de Vliet bij RandstadRail Station Leidschendam-Voorburg).

(foto's: MG Fotografie / Michel Groen)


Hubertus Brandaan GGD 2
Foto's: MG Fotografie / Michel Groen