De gemeente Leidschendam-Voorburg, Den Haag en de NS zijn bezig bewoners te peilen hoe ze denken over de ontwikkeling van het gebied rond station Laan van NOI. De betrokken partijen hebben daartoe een gerenommeerd projectbureau in de arm genomen: Tertium. 

Projectsite
Dat heeft al geresulteerd in een documentaire en een projectsite. Bewoners kunnen daar hun inbreng geven in hoe zij de ontwikkeling van het gebied voor zich zien. Ook kunnen zij zich aanmelden voor gesprekken; die zullen in de week vanaf 30 augustus plaatsvinden. De Haagse kant van Laan van NOI wordt de komende jaren herontwikkeld als onderdeel van een zogenaamd Central Innovation District.

In dat gebied, dat helemaal doorloopt tot aan de Binckhorst, worden de komende jaren 25.000 woningen bijgebouwd, maar ook kantoren. De ambitie is dat het CID niet alleen het economisch hart van Den Haag wordt, maar een nationaal knooppunt, waar 90.000 mensen hun geld verdienen. Ook station Laan van NOI gaat op de schop en krijgt een remake.

Documentaire
Hoe ervaren bewoners, fietsers, ondernemers, kunstenaars en anderen het gebied in en rondom Laan van NOI en de Van Alphenstraat? In de gebiedsdocumentaire Spoorzone van Alphenstraat komen zij aan het woord. Onderzoeks- en projectbureau Tertium maakte de documentaire in Voorburg-Noord en Bezuidenhout.

Foto boven: Haagse zijde van station Laan van NOI, Wattman (via Flickr)