De brandweer van Voorburg is dinsdagavond 27 juli gealarmeerd voor een brand in een cel in het politiebureau aan het Temeculaplein in Voorburg.

De melding kwam rond 21:40 via het P2000 netwerk binnen bij de brandweer van Voorburg, die met spoed ter plaatse is gegaan.

Ook werd er een ambulance gestuurd. Wat er precies gebrand heeft in de cel is op dit moment nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Wel zou er een verdachte die in een cel van het bureau zat overgebracht zijn naar een ander bureau. (bron: VRPress)

UPDATE: Calamiteitenwebsite Regio15 meldt via Twitter dat uit nadere informatie van de brandweer blijkt dat het uiteindelijk niet om brand ging, maar om een gesprongen waterleiding.

Calamiteitenwebsite District8.net meldt het volgende:

In het politiebureau van Leidschendam-Voorburg aan het Temeculaplein in Voorburg is dinsdagavond 27 juli een waterleiding gesprongen. Om 21:37 uur kwam de melding binnen van een automatische brandmelder in het cellencomplex van het politiebureau. Na een minuut werd er vanuit de brandweer opgeschaald naar gebouwbrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd duidelijk dat het niet ging om een brand, maar om een gesprongen waterleiding. De brandweer had het incident snel onder controle.
Het politiebureau werd tijdelijk ontruimd, enkele arrestanten werden met een arrestantenbusje afgevoerd.