Zaterdag 4 september van 14.00 tot 15.00 zal beiaardier Gideon Bodden het concert verzorgen.

Het bestuur van de 'Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg' nodigt u van harte uit om dit concert bij te wonen. Door middel van een live video verbinding kunt u het spel van de beiaardier beneden op groot beeldscherm volgen.

U bent van harte welkom maar houdt u aan de RIVM richtlijnen. Gelukkig kunt u heerlijk in de buitenlucht op gepaste afstand van elkaar luisteren.
Omwonenden kunnen natuurlijk in de tuin, op het balkon of met ramen en deuren open genieten van deze gratis concerten.

Gideon Bodden (°1971) is stadsbeiaardier van Amsterdam (Munttoren, Oudekerkstoren en Zuidertoren) en van Schoonhoven en is beiaardier van Hilvarenbeek. Hij won tal van beiaardconcoursen, waaronder de Koningin Fabiola-wedstrijd te Mechelen in 1993. Gideon geeft geregeld concerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses, leidt cursussen in campanologie en zetelt in jury’s van beiaardconcoursen en -compositiewedstrijden. Als campanoloog ontwerpt hij klokprofielen met klassieke geometrische proporties en stemt hij beiaardklokken. Ook werkt hij samen met klokkengieterijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Spanje en Italië en is als adviseur betrokken bij restauraties van beiaarden en automatische speelwerken.