Het Voorburgse winkelcentrum De Julianabaan is toe aan vernieuwing. De gemeente werkt daarom aan een toekomstplan en kijkt daarbij naar de korte en de lange termijn.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Ondernemers hebben het door corona niet gemakkelijk en kunnen de steun goed gebruiken. Op korte termijn willen we aan de slag met het vergroenen van het gebied, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verfraaien van de pleinen. Voor de lange termijn maken we, samen met inwoners, een plan voor de toekomst. Daarin kijken we ook naar de mogelijkheid van een publieksstrekker, zoals een cultuurgebouw, en oplossingen voor het parkeren. Zo blijft het goed bezochte winkelgebied zijn aantrekkingskracht houden en is het klaar voor de toekomst.”

Toekomstplan
In februari 2022 besluit de gemeenteraad over het maken van een ontwikkelingsplan voor de komende jaren. Een plan dat er op gericht is om het openbare gebied opnieuw in te richten, te vergroenen en het parkeren beter te faciliteren. Maar ook om initiatieven van derden op elkaar af te stemmen en tot uitvoering te laten komen. De bouw van nieuwe woningen en het upgraden en uitbreiden van winkels behoort dan tot de mogelijkheden. Er komen geen woningen bovenop winkels. Dit is al eerder onderzocht en past niet in het toekomstplan.

De gemeente Leidschendam-Voorburg zal het plan in nauw overleg met belanghebbenden gaan uitwerken. Een aantal vastgoedeigenaren, ondernemers, verenigingen van eigenaren en bewoners neemt plaats in de klankbordgroep. Zij worden nauw betrokken bij het bedenken en opstellen van het plan.

Foto: gemeente LV