Een 39-jarige man uit Voorburg wordt verdacht van handel in harddrugs.

Dat meldt Omroep Brabant. De rechter-commissaris in Den Bosch heeft besloten dat de man twee weken in voorlopige hechtenis blijft.
De man uit Voorburg werd dinsdag aangehouden. Hij zou in 2019 betrokken zijn bij een transport van ruim 440 kilo MDMA, de werkzame stof in XTC-pillen.
Agenten van de Landelijke Eenheid controleerden eind 2019 op de A2 ter hoogte van Liempde een bestelauto en vonden in de laadruimte een tas en dozen. Daarin bleek 440 kilo MDMA te zitten. De politie meldde indertijd dat de verdovende middelen een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro hadden. De nu 41-jarige chauffeur van de bestelauto werd aangehouden en is in 2020 tot vijf jaar celstraf veroordeeld.

Aansturende rol
Bij het verdere onderzoek kwam de dinsdag aangehouden man uit Voorburg in beeld. De politie vermoedt dat hij een aansturende rol had in het transport in 2019.
In een pand van de verdachte in Amsterdam heeft de politie gegevensdragers, een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een duur horloge aangetroffen. Deze zaken zijn in beslag genomen.

(bron: Omroep Brabant)