×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Leidschendamse huisartsen hebben afgelopen weekend meer dan duizend inwoners van de dorpskern gevaccineerd. De gemeente Leidschendam-Voorburg stelde hiervoor als locatie het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan beschikbaar.

Het Covid team van de Vereniging Huisartsen Leidschendam, organisator van de vaccinatiedagen door de huisartsen in Leidschendam is blij dat het weekend goed verlopen is:

“Er komt heel veel bij kijken om een locatie te regelen om zo veel mogelijk mensen te vaccineren in twee dagen. Alles moet natuurlijk coronaproof, vaccins moeten beschikbaar zijn, voldoende artsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners om te vaccineren, mensen voor de opvang en registratie, bereikbaarheid, parkeergelegenheid. In twee dagen hebben we meer dan 1000 mensen gevaccineerd en die komen begin juli weer terug voor de tweede vaccinatie.”

Ook de gemeente is tevreden: “Vaccineren is hard nodig om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen," aldus wethouder zorg Juliette Bouw. "Hoe meer mensen beschermd zijn, hoe minder mensen ziek worden. Daarmee neemt de druk op de ziekenhuizen af en kan er steeds meer open. Daar kijken we allemaal naar uit. Het is fijn dat we door deze samenwerking een grote groep mensen kunnen vaccineren.”

Hoge opkomst
Meer dan 1000 mensen hebben op 16 of 17 april een vaccinatie gekregen. Dat is een opkomst van meer dan 85%.

Foto: Gemeente LV