Wie verzint het, vragen de tegenstanders van de grote windmolen bij Leidschendam zich af.

Dat juist de Haagse bestuurder die hen opscheepte met die lelijke en lawaaiige joekel aan de slag gaat in hun gemeente, wekt woede. Dat meldt journalist Lex de Jonge in het AD.

Met grote trots maakte de PvdA in Leidschendam-Voorburg maandag de voordracht bekend. De partij schuift Rabin Baldewsingh naar voren als de opvolger van wethouder Nadine Stemerdink, die burgemeester wordt in Voorschoten “Een man met een grote gedrevenheid en met een inspirerende visie op de problemen van de samenleving.”

Maar voor bewoners van de Zeeheldenwijk in Leidschendam is Baldewsingh iemand anders. “Onvoorstelbaar! Uitgerekend de man die ons als Haags wethouder al meer dan vier jaar slapeloze nachten bezorgt door die hinderlijke en nutteloze windmolen”, verzuchtte de Bewonersgroep Windturbine Vlietzone over de voordracht. “Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die verhuizen vanwege dat ding”, mopperde een ander: “Dit is een dolksteek in onze rug.”

Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg verzette zich tegen de Haagse windmolen. De turbine maakte zelfs zoveel los dat een later plan om in Leidschendam-Voorburg windmolens neer te zetten door de lokale politiek per direct in de prullenbak werd gedeponeerd. Den Haag ziet meer windmolens inmiddels ook niet meer zitten: al waait het lekker hard aan de kust, ze zijn te moeilijk in te passen in dichtbebouwd gebied, zo heet het nu.

De kritiek is de kandidaat-wethouder niet ontgaan. "Den Haag heeft deze windmolen niet geïnitieerd”, zegt Rabin Baldewsingh verontschuldigend. "Net als de provincie Zuid-Holland hebben we de windmolen op de grens met Leidschendam alleen gefaciliteerd. Omdat het plan heel goed paste in de duurzaamheidsvisie van Den Haag.”

Hij gaat graag het gesprek aan met de bewoners die nog steeds boos op hem zijn, belooft hij. "Als er zulke sentimenten leven, wil ik graag bij die mensen langsgaan. Ook al zit de windturbine niet in mijn toekomstige portefeuille.”

Op www.ad.nl is het complete artikel te lezen: https://www.ad.nl/den-haag/gehate-windmolen-zit-rabin-baldewsingh-dwars-in-leidschendam~a8c96164/

(bron: ad.nl)