×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De gemeente Leidschendam-Voorburg verwacht komend weekend nog meer drukte in de Sijtwendetunnels (N14) vanwege werkzaamheden op de A4.

Burgemeester Tigelaar roept dan ook op de Mall of the Netherlands op drukke momenten te mijden en moederdagcadeautjes in een ander winkelgebied te zoeken, zoals het Huygenskwartier of Julianabaan in Voorburg, of het Damcentrum in Leidschendam. Afgelopen weekend was het zo druk dat de parkeergarage in de loop van de middag moest worden afgesloten.

De gemeente laat weten 'continu in gesprek' te zijn met de directie van The Mall om te voorkomen dat wegen en wijken rondom het grootste winkelcentrum van Nederland volstromen en bezoekers op plekken parkeren die daar niet voor bestemd zijn.

Verantwoordelijkheid nemen
Dat mensen vertier zoeken, kan burgemeester Klaas Tigelaar best begrijpen. Toch roept hij funshoppers op weg te blijven: “The Mall is pas sinds kort open en na een periode van lockdown willen mensen graag weer eens winkelen. Ik begrijp dat goed, maar het is niet verstandig. Kom niet voor een dagje uit of om gezellig te shoppen. Kom later als er meer ruimte mogelijk is en we meer keuzes hebben om ook andere attracties te bezoeken.”

Ook het reguliere winkelpubliek moet zijn verantwoordelijkheid nemen, meent de burgemeester: “Ik doe nogmaals een dringende oproep: Zoek deze drukte niet op! Kom alleen als u echt iets nodig heeft en kom dan alleen! Draag een mondkapje en bewaar 1,5 meter afstand. De coronabesmettingen zijn nog niet onder controle.”

De gemeente zegt een aantal maatregelen te hebben genomen om de drukte in te dammen en de coronaregels te waarborgen. 'Aanvullend daarop wordt gekeken naar extra maatregelen rondom parkeren en de verkeersdrukte. Bezoekers wordt ook gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen.'

Wegwerkzaamheden
Van vrijdag 7 mei 21.00 uur tot en met maandag 10 mei 5.00 uur zijn werkzaamheden op A4, in twee richtingen tussen Burgerveen en Schiphol. Verkeer richting De Haag wordt omgeleid via de N44, waardoor nog meer drukte wordt verwacht op de N14 (Sijtwende tunnels).