De ervaringen die op Hemelvaartsdag zijn opgedaan om het verkeer rond de nieuwe Westfield Mall of the Netherlands beter te laten doorstromen worden verder uitgewerkt.

Dit meldt journalist Maaike Kraaijeveld in het AD. Op die manier willen de Mall, de gemeente Leidschendam-Voorburg en Rijkswaterstaat zorgen dat er zo min mogelijk files ontstaan en omwonenden geen overlast ervaren door de grote toestroom naar de Mall.

Tijdens de oefening met een Operationeel MobiliteitsCentrum (OMC) volgden de gemeente Leidschendam-Voorburg, Unibail-Rodamco-Westfield, Rijkswaterstaat en de regio verkeerscentrale een hele dag live en bij elkaar hoe de verkeersstromen richting de Mall liepen.

Om de doorstroming te bevorderen kunnen diverse maatregelen worden genomen. "Op aanrijroutes kan op panelen langs de A4 en andere wegen informatie worden gegeven wat de beste route is in verband met drukte", zegt een gemeentewoordvoerder. Maar ook staan er karren met daarop verwijzingen naar een van de vijf parkeerplaatsen waar nog ruimte is en kunnen verkeerslichten anders worden afgesteld.

"Wat veel mensen ook niet weten is dat de winkels in de Mall tot 20:00 uur open zijn en dat het er vanaf 18:00 uur rustig is. We willen mensen daarop meer wijzen."

(bron: AD.nl)