Wil je tips over milieuvriendelijk tuinieren in je moestuin of je siertuin, meer weten over het stimuleren van biodiversiteit of hoe je water kunt vasthouden in je tuin?

Of wil je gewoon wel eens een tuin bekijken die zo ecologisch mogelijk wordt onderhouden en daarover toelichting krijgen?

Kom dan zondag 6 juni tussen 11.00 en 16.00 uur naar Stadstuin Rusthout (Noordsingel 3 in Leidschendam). De Stadstuin besteedt dan extra aandacht aan de Velt ecotuindagen. Velt is de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Er is een informatiestand met boeken van Velt en wat spelletjes voor de kinderen. En er zijn op de hele uren van 11.00 tot 15.00 uur rondleidingen door vrijwilligers van Stadstuin Rushtout. Ze gaan daarbij zo goed mogelijk in op bovenstaande vragen.

Eén tip alvast voor biodiversiteit: maak je tuin niet te netjes, zorg voor rommelhoekjes, een paar spontane planten laten staan, dat is waardevol voor insecten.
De Stadstuin is sinds kort weer gewoon geopend voor bezoekers, natuurlijk onder handhaving van geldende corona-regels. We vinden het wel fijn als je je opgeeft voor een rondleiding via: www.velt.nu/ecotuindagen zodat de groep niet te groot wordt. Of via een inschrijflijst in de Stadstuin. En kijk voor het laatste nieuws op www.stadstuinrusthout.nl.