Groei & Bloei opent op zaterdag 12 juni de Nationale Tuinweek met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ en daagt tuinbezitters uit om daaraan mee te doen.

Wanneer u zaterdag een tegel uit uw tuin inlevert, krijgt u daar een mooie plant voor terug. Dus kom zaterdag tussen 13:00 en 16:30 uur naar Stadstuin Rusthout in Leidschendam!

Nu de temperatuur oploopt en het zonnetje zich regelmatig laat zien kunnen we weer volop van al het groen in onze leefomgeving genieten. Helaas is veel groen vervangen door steen -vaak nodig voor huizen en wegen-, ook in onze tuinen. In een versteende tuin kan regenwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor de beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Bij heet weer is er onvoldoende water om te verdampen en vindt er geen afkoeling plaats. Daardoor kan hittestress ontstaan en kunnen planten uiteindelijk dood gaan. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

Doe mee met de actie!
Lever 12 juni tussen 13:00 en 16:30 uur bij Stadstuin Rusthout een stoeptegel uit uw tuin in en krijg van Groei & Bloei een mooie plant ervoor terug. Let op: maximaal 1 tegel/steen per persoon. Deelname is gratis. Uiteraard wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen (zie aanwijzingen bij de ingang). De actie ‘Tegel eruit, plant erin’ is een gezamenlijke actie van Groei & Bloei en de vrienden van Stadstuin Rusthout en wordt van harte ondersteund door de gemeente Leidschendam- Voorburg en Operatie Steenbreek.

Plantjesdag
Op dezelfde dag en locatie -12 juni in Stadstuin Rusthout- houdt Groei & Bloei in samenwerking met de Vrienden van Rusthout een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen. Groei & Bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten. Iedereen mag zelf een paar kruidenplantjes uitzoeken en in een potje planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen groeien ze binnen enkele maanden op tot volgroeide exemplaren. Daarvan kunt u oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak brengen of een gezond kopje thee zetten.

Waar en wanneer?
Zaterdag 12 juni van 13:00 en 16:30 uur in Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 in Leidschendam (tegenover winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands). Tip: neem een tasje mee om de plantjes te vervoeren!

Foto boven dit artikel: Een tuin met bloemen nodigt uit om heerlijk in te vertoeven (foto: Jan Blokland)