×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Kindcentra Trampoline en de Waterlelie in Leidschendam hebben dinsdag in totaal honderd pakketten Blikgroentuh in ontvangst mogen nemen. Met de pakketten kunnen de kinderen zelf eenvoudig groenten kweken in de klas, zoals sterrekers, spinazie en doperwt.

Praktisch aan de slag
Miriam Blom van Goed Bezig! en Harrie Ozinga van stichting Techniekmenu kwamen dinsdag hoogstpersoonlijk langs bij de Trampoline om tachtig pakketten Blikgroentuh te bezorgen. Adjunct-directeur Peter Dijkstra nam deze samen met een aantal kinderen in ontvangst.

Hierdoor kunnen leerlingen uit verschillende klassen praktisch aan de slag met het kweken en proeven van zes verschillende groenten. Twintig pakketten zijn uitgedeeld aan kinderopvang Waterlelie van Vlietkinderen.

Stimulans
Miriam Blom van Goed Bezig! constateert dat kinderen tegenwoordig niet meer weten waar groente vandaan komt. “Kweken en proeven van groente stimuleert het nuttigen van meer groente. Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben 100 à 150 gram groente per dag nodig. Slechts een beperkt aantal kinderen haalt deze hoeveelheid. Met hulp van deze eenvoudige manier gaan de kinderen genieten van de plantjes die straks op hun bureau uit het blikje gaan groeien.”

Voedinglessen
Peter Dijkstra van Kindcentrum Trampline is erg blij met de pakketten Blikgroentuh. “Wij besteden veel aandacht aan gezonde leefstijl van onze kinderen. Wij beschikken over het Vignet Gezonde School en focussen op het thema voeding. Aandacht voor de groei van groente past heel mooi in dit thema en is een praktische aanvulling op de lessen die wij geven. Het kweken van groenten is daarnaast een mooie en laagdrempelige invulling van onderzoekend leren.”

Financiering
De pakketten Blikgroentuh zijn financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Jong Leren Eten en de provincie Zuid-Holland en ontwikkeld door Stichting Buurtlab.
Blikgroentuh sterrekers