Natuurlijk prachtig nieuws met de zomer voor de deur: vanaf zaterdag 12 juni is het weer mogelijk Molen De Salamander aan de Wiek 19 in Leidschendam te bezoeken.

De versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet recent aankondigde bieden nu de mogelijkheid weer jong en oud te kunnen ontvangen.

Vanaf dan gelden ook verruimde openingstijden. Voortaan is de molen - prachtig gelegen aan de Vliet - iedere woensdag en zaterdag geopend voor bezoek van 12.00 tot 16.00 uur. Molengidsen zijn aanwezig om de bezoekers op te vangen en rond te leiden. En de molenaars laten dan bij voldoende wind uiteraard de molen - eeuwenoud en dit jaar 25 jaar jong -– draaien.

De basismaatregelen blijven van kracht: veiligheid en gezondheid van de bezoekers en de vrijwilligers staan daarbij voorop, dus ook in de molen geldt 1,5 meter afstand houden en dragen we mondkapjes.

Houtzaagmolen De Salamander zaagt op de wind boomstammen in planken van verschillende soorten hout zoals beuken en eiken. Deze planken zijn te koop.
Voordat de stammen gezaagd worden is het hout langdurig gewaterd, ten minste een jaar, in de praktijk vaak veel langer. Het gezaagde hout trekt daardoor minder snel krom of splijt: kwaliteitsverbetering. De planken worden bewaard in de droogschuur met op voorraad een beperkte hoeveelheid gezaagd en windgedroogd hout. Houd er daarbij altijd rekening mee dat het hout, op kamertemperatuur, mogelijk nog kan krimpen.

Heeft u interesse in duurzaam gezaagd hout? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze molenaar.

molendesalamander f Charles Groeneveld
                                                               Molen De Salamander (foto: Charles Groeneveld)