×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
(VIDEO) Jongeren uit Leidschendam-Noord hebben de buurtactie van Talentenloods gewonnen met de organisatie van een voetbaltoernooi. Zij kregen een bijdrage van €500,- voor dit initiatief. Zondag werd het voetbaltoernooi gehouden op het Krajicek-veld in de Prinsenhof. Bram, Ennis en Yassir zijn de voortrekkers geweest.

SenW
Samir Sluiter, jongerenwerker bij Sport & Welzijn, heeft de jongens gestimuleerd tot het organiseren van het toernooi. Hij biedt de jongeren daarop de nodige organisatorische ondersteuning. "Ik heb een bepaalde ondersteuning aangeboden aan de jongeren die het buurtinitiatief gewonnen hebben. Ze hebben een leuk filmpje gemaakt en een cheque van 500 euro gewonnen via de Talentenloods. De jongens zijn het nu aan het uitvoeren zoals je kunt zien. De een is met de poolfase bezig, de ander is eten en drinken aan het regelen. En ik probeer daar te coördineren als het ware."

Toppers
Paul de Beer, voorzitter van de Talentenloods zegt 'zeer vereerd' te zijn deze prijs te mogen uitreiken. "Ik vind het ook een heel mooi initiatief. Ik heb het graaf gedaan." Angelique Schipper van de Talentenloods valt hem bij: "We vonden dit de beste actie, omdat het echt voor en door jeugd is. We hebben ze niet voor niks op de foto gezet. Het zijn toppers." Schipper is niet alleen vol lof over de jongens, maar ook over Samir. "Nou, je merkt het gewoon: ze komen, hij weet het te regelen. En daar heb ik ongelofelijk veel respect voor."