×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
(VIDEO) Volkstuinencomplex De Groene Zoom in Leidschendam heeft sinds de coronabeperkingen te maken met een enorme aanloop. De vereniging die het complex beheert heeft dan ook een ledenstop ingevoerd.

"Sinds de corona is er een enorme toeloop van mensen die heel graag een tuintje willen," vertelt Marjo Kroeze, "en daardoor hebben we een ledenstop moeten instellen, vanwege de wachtlijst die anders te lang wordt." Met het verloop vlot het ook niet erg. "We hebben maar zes tuinwisselingen gehad afgelopen jaar. Dus dat wil zeggen dat mensen er toch wel vrij lang op blijven zitten."

Groente
Vroeger verbouwden mensen op dit soort complexen vaak hun eigen groenten. Tegenwoordig tuinieren steeds meer mensen om te ontspannen. "Het groentekweken houdt een beetje op," legt Henk Vlietstra uit. "Mensen willen allemaal recreëren. Met een caravan ben je tegenwoordig tweeëneenhalfduizend euro kwijt als je een staanplek hebt; en dit is nog betaalbaar. Hier zit je voor vierhonderd euro een heel jaar op een tuin."

Hobby
De hovenier heeft thuis niet de beschikking over een tuin, en pacht maar liefst twee percelen op de Groene Zoom. Niet leuk voor al die mensen die zitten te wachten natuurlijk, geeft hij toe. "Maar ja, als je een hobby hebt, wil je steeds meer grond hebben."

Locatie
Het tuinenpark zit wat verscholen achter sportpark De Groene Zoom, vlak bij de A4 richting Amsterdam.Foto: Pexels