×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Op het Kouwenhof in Leidschendam zijn dinsdagmiddag twee jonge eendjes vast komen te zitten onder een bruggetje. Met behulp van een buurtbewoner heeft de brandweer de eendjes kunnen bevrijden.

Twee jonge eendjes waren op de brug op het Kouwenhof tussen de planken gevallen. Als daar onder water had gezeten was dat niet zo'n probleem geweest, maar in dit geval zitten daar twee damwanden onder. De diertjes kwamen dus klem te zitten op het droge stuk tussen de damwanden, en konden geen kant meer op.

Gepiep
Buurtbewoners hoorden het gepiep; en het verontruste gekwaak van moeder die in de buurt rondzwom. Zij belden de brandweer. Brandweermannen haalden een aantal planken los, zodat één van de buurtbewoners eronder kon kruipen om op eendenjacht te gaan. Met enige moeite lukte het om de twee pulletjes te vangen.

Frisse duik
Eenmaal losgelaten fladderden de twee snel naar hun moeder toe. De redder sprong daarna eerst even de Vliet in om de ergste blubber er af te wassen. Daarna wachtte thuis een verfrissende douche.

Foto: Rene Hendriks (Regio15)