In Leidschendam is donderdagochtend een hond vast komen te zitten in de lift van een flatgebouw aan de Spechtlaan. Hulpdiensten moesten snel ter plaatsen komen om het dier te redden.

De hulpdiensten kregen even voor 11.00 uur de melding dat er twee honden bekneld zouden zitten in de lift van een flatgebouw aan de Spechtlaan in Leidschendam. Politie, brandweer en de dierenambulance Wassenaar kwamen snel ter plaatse. Eén van de honden was vast komen te zitten en hing aan zijn voorpoten.

Terwijl het dier werd bevrijd door de brandweer, haalde de politie een dierenarts op in Voorburg. Zij werd in een politieauto en met zwaailicht en sirene naar het incident toegebracht.

Een woordvoerder van de dierenambulance vertelt aan het AD: 'Eenmaal aangekomen blijkt dat er met één hond niks aan de hand was, maar de andere hond was vast komen te zitten en hing aan zijn voorpoten”, zo laat een woordvoerder van de dierenambulance weten. 'Hoe dit precies kon gebeuren weten we nu nog niet, maar de lift was in elk geval een aantal verdiepingen gezakt, waardoor deze hond het niet makkelijk had.'

De hond werd uiteindelijk uit zijn benarde positie bevrijd. 'Hij kon niet meer op zijn voorpoten staan, wat heel logisch is als je ruim veertig minuten vast hebt gezeten.” Onder politiebegeleiding is de hond naar het ziekenhuis overgebracht, waar foto’s van het beestje worden gemaakt en hij verder zal worden onderzocht. ,,Als hij dit overleeft, en we hebben goede hoop, dan heeft hij duizend engeltjes op zijn schouder.'

Foto: Rene Hindriks/ Regio15