Geen schoolverlaterskamp dit schooljaar, maar wel een superleuke dag!

De leerlingen van groep 8 van basisschool de Margriet in Leidschendam hadden op vrijdagochtend 2 juli de primeur van het Kinderkooktheater “High Five” ontwikkeld door Stapfoods.

In het kooktheater kregen de kinderen voorlichting over waar onze voeding vandaan komt en gingen ze ook daadwerkelijk zelf aan de slag met de mooie gezonde ingrediënten uit de provincie Zuid-Holland. De kinderen maakten een Tropische groene smoothie, een frisse salade en een broodje ei. Het theater heeft als naam High five omdat er zoveel mogelijk gedaan wordt met ingrediënten uit de schijf van vijf en willen daarmee de kinderen een high five geven dat ze gezond bezig zijn geweest in dit theater.

Het kooktheater bestond uit drie onderdelen
1. Voorlichting: de eerste driekwartier krijgen kinderen korte informatie over eten en drinken. De hoofdrol tijdens deze voorlichting is weggelegd voor de groente. Kinderen leren in het kort over een aantal groentes en we zullen ze in het kort meenemen dat gezond eten belangrijk is voor de kinderen.
2. Bereiding: Na de korte informatie ronde kunnen kinderen zelf 1,5 uur experimenteren en hebben zij op dat moment zelf de hoofdrol in het theater met koken en kunnen ze ruiken en proeven van ingrediënten waarmee ze “normaal” vaak niet te maken hebben.
3. Sociaal : na het bereiden, proeven en ruiken zullen de kinderen met elkaar de maaltijd eten en zal er een terugkoppeling zijn van een aantal kinderen van wat zij er van vonden en wat zij geleerd hebben.

JOGG-regisseur Miriam Blom: ”Met koken en proeven verhogen kinderen hun voedselvaardigheden. Dit draagt bij aan behoud van gezond gewicht.”

Harrie Ozinga van het techniekmenu:” Koken past perfect in onze filosofie van ontdekkend leren. Wij hebben het Kinderkooktheater dan ook financieel ondersteund, zodat de benodigde middelen aanwezig zijn.”

Koken De Margriet 3

Koken De Margriet 2