De overlast van meeuwen is nog nooit zo erg geweest als deze zomer, vinden de bewoners van onder meer de Dillenburgsingel in Leidschendam.


Meerdere bewoners op de Dillenburgsingel zijn doodmoe door de vele slapeloze nachten als gevolg van het onophoudelijke krijsen van de meeuwen. De balkons en zonneschermen worden onder gescheten. De meeuwen vallen zelfs katten en bewoners aan als deze zich op het balkon bevinden. Bewoners van de wijk Prinsenhof zouden graag een oplossing zien.

“Klagen bij de gemeente en / of corporatie leidt tot niets. De meeuw is beschermd en men kan weinig doen.” De gemeente geeft als adviezen de vogels niet te voeren en vuilniszakken niet op straat te zetten.
“Dan zou men mogen verwachten van de gemeente dat men hiertegen optreedt. Helaas gebeurt dat niet en de meeuwen en ook de ratten leven er lustig op los. Zo blijft de overlast in stand “

In het versterkingsprogramma Sterk voor Noord en vanuit de klankbordgroep is er aandacht voor dit grote probleem. In het voorjaar zijn oude nesten verwijderd.

“Adequate actie en aanpak is gewenst. Te beginnen met het verbod op het voeren van vogels en keihard optreden tegen het dumpen van voedsel en vuilniszakken op straat.”

Eén van de bewoners: “Meerdere bewoners op de topetage Dillenburgsingel dienen heel voorzichtig te zijn op het balkon in verband met aanvallen van een meeuw. Hier is op het balkon tot tweemaal toe een kat aangevallen. Op het pleintje dient men heel voorzichtig te zijn als men op straat wat eet.”