×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) is voorzichtig optimistisch gestemd over de toekomst. Alle winkelcentra van het concern zijn inmiddels weer open. Ook zijn steeds meer mensen gevaccineerd.

Lagere inkomsten
Wel kampt de verhuurder van diverse winkelcentra, waaronder de Mall of the Netherlands, met tegenvallende resultaten. De netto-huurinkomsten lagen in de eerste helft van het jaar nog ruim een kwart lager dan in dezelfde periode in 2020. Veel winkels hebben het moeilijk door de lockdowns.

Zo is de Mall in Leidschendam al vanaf maart open; het Eet Theater en bioscoop Kinepolis konden echter pas in juni gasten ontvangen.

Veel bezoekers
Ondanks de lockdowns doet het winkelcentrum het goed. Volgens URW is 94 procent van de winkelruimte inmiddels verhuurd. In zowel mei als juni trok de Mall steeds 1 miljoen bezoekers, meldt het concern. Dat is meer dan 33.000 bezoekers per dag. Dit komt aardig in de richting van de prognose in 2019. De verwachting was destijds dat de Mall 14 miljoen bezoekers per jaar zou trekken.

Foto: Opening Mall of the Netherlands (URW)