De welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten hebben hun best gedaan voor het insigne Journalist.

Hiervoor moesten zij onder andere een stukje schrijven voor in de krant/media. Ze hebben geschreven over iets wat ze bij Scouting gedaan hebben of over wat scouting is. Hier volgen vier van deze stukjes.

Iris - Wat doet de scouting Damherten. Dit stukje gaat over wat de scouting Damherten zoal doet. Bij elke opkomst van scouting Damherten is 1 nest aan de beurt om te openen. Dat nest doet de vlag, de totem en de wet. Het is super leuk want je mag altijd vies worden. Bij het vorige zomerkamp was het thema Elfen. Maar er waren grollen die de prinses ontvoerden! Er zijn ongeveer 1000 verschillende spelletjes bij de scouting. Bij een van de opkomsten moest ieder nest een knikkerbaan bouwen.

Florian - De knikkerbaan. We gingen een keer een knikkerbaan maken met tape en buizen en nog veel meer. Het is heel leuk voor thuis.

Aiden - Wij gingen een keer bij scouting een sleutelhanger knopen. Je kon veel kleuren kiezen.

Luuk - Titel is paaltje pik. We gaan naar de bestemming om paaltje pik te doen. We gaan de groepjes verdelen. De ene gaan de paaltjes pikken, de ander gaan ze verdedigen. Als alle paaltjes zijn gepikt dan stopt het spel. Einde.

Alle kinderen die bij de opkomst waren hebben uiteindelijk het insigne Journalist meer dan verdiend! Wil je meer informatie over Scouting Damherten kijk dan op www.damherten.nl.


Scouting Damherten 2
Scouting Damherten 3
Scouting Damherten 4