Op woensdagochtend 9 februari vindt de Kick-off van de Street Soccer Stars plaats in Leidschendam.

Het doel is om kinderen met plezier buiten te laten spelen en sporten en zo hun zelfvertrouwen te vergroten, door middel van bewegen en (samen) buiten zijn. Street Soccer Stars is een initiatief van RKAVV en SenW en Goed bezig! Het project wordt afgetrapt met freestyler Guido van Moorselaar.

Guido (26 maart 1994, Oudewater) is één van de bekendste namen uit het Nederlandse freestyle voetbal. Naast atleet, artiest en trainer is hij ook de voorzitter van Freestyle Voetbal Nederland en de Nederlandse vertegenwoordiger van de World Freestyle Football Association. Het is Guido’s missie om freestyle voetbal als sport en als kunstvorm onder de aandacht te brengen. Hij geeft ter plekke een optreden in freestyle football en laat zijn kunsten zien.

Over het freestyle football project:
Kinderen uit Leidschendam-Noord krijgen tijdens de Brede School lessen (naschoolse activiteiten van SenW) in freestyle football aangeboden, gedurende een schoolblok. Ze maken hier aan het einde van het blok samen een show van en als het mogelijk is zal deze in het theater worden opgevoerd (hij wordt elk geval opgenomen). Vervolgens gaat RKAVV verder met het project en doen ze pleintjesvoetbal met de kinderen in de wijk. Ze leren heel technisch voetballen met veel trucjes en gaan vervolgens in kleine teams (4x4 / 5x5) wedstrijdjes doen op de pleintjes in Leidschendam. Lokale sterspelers van RKAVV - o.a. Ayoub Boukhari, Zakaria Amrani en Melanie Zalm – zijn betrokken bij het project.