Rondom sportpark DuiveSteyn in Leidschendam komen mogelijk 230 nieuwe woningen waarvan 30 procent in de sociale sector.

De meeste woningen komen op de plek waar nu de maneges Esbi (stopt) en Hestar (verhuist naar Leidschendammerhout) gevestigd zijn.

Ook zijn nieuwe woningen gepland op de Veurselaan tussen Den Haan-Groenpark en Nederbragtpark.

Onder de woningen die op het terrein van beide maneges gedacht zijn komt een parkeergarage met 160 plaatsen. Daarnaast worden onder het hockeyveld van Cartouche, dat tegen tennispark Overdam aan ligt, ook 270 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Om het plan te realiseren moet het bestemmingsplan worden aangepast. De bebouwing wordt 3 tot 9 etages hoog. Het plan is nog niet volledig af, aldus Van Orden. De gemeente moet er ook nog medewerking aan verlenen. Pas als die toezegging er is wil Realconomy de formele participatie met buurtbewoners starten. Tot nu toe zijn alleen buurtbewoners die zichzelf hebben gemeld betrokken bij de plannen. De realisatie gaat 4 tot 5 jaar duren.

Van onsamenhangend naar toegankelijk
Het huidige gebied is volgens Realconomy door historische groei onsamenhangend geworden en kent flinke verkeers- en parkeeroverlast. De sportverenigingen op het huidige sportpark zijn bovendien op zoek naar een verbetering van hun accommodatie én een betere inpassing in de aangrenzende wijk. Daarnaast is er binnen gemeente Leidschendam-Voorburg en regio een grote vraag naar woningen. Realconomy heeft daarom een plan ontwikkeld waarmee het gebied wordt omgeturnd tot 'een prettige, gezonde en toegankelijke omgeving, waar bewoners, sporters, omwonenden, Leidschendammers en Voorburgenaren graag willen verblijven' zo meldt Realconomy op hun website.

Foto: Sportcampus Leidschendam (Realconomy)
Bron: Vlietnieuws